Повернутися до звичайного режиму

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів

Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води

У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів, адже більше мільярда людей на планеті використовують неякісну воду.

Більшість українців споживають воду з поверхневих водних джерел – річок, водосховищ, зокрема з Дніпра забезпечуються водою близько 2/3 населення України.

Основними джерелами забруднення поверхневих водних об’єктів є стічні води. Вода з річкової очищується до питної та транспортується до будинків і підприємств, а потім каналізаційні стоки після очистки повертаються знову до річок. Водоканали контролюють якість та склад води на кожному етапі циклу. Застарілість обладнання, щорічне збільшення концентрації забруднюючих речовин спричиняють повернення до річок недостатньо очищених вод. Використання неякісної води впливає як на здоров’я окремих мешканців, так і погіршує екологічний стан цілих регіонів.

Необхідно шанобливо ставитися до води, зокрема, вживати заходів щодо її економного використання, користування у побуті безфосфатними миючими засобами та ін.

Спільними зусиллями ми допоможемо зрозуміти цінність води як для самих себе, так і майбутніх поколінь.

ВІДЕО:

"Бережіть воду" - wym-1616485513470

мультфільми для дітей - wym-1616485612636

"Кожна крапля має значення" - wym-1616485773004

Кiлькiсть переглядiв: 56

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.